JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Information till parter och vittnen

Hitta hit

Svea hovrätts lokaler är centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm. Det går bra att ta sig hit med både allmänna kommunikationsmedel och med bil. Om du kommer med tåg till Stockholms centralstation ligger hovrätten på gångavstånd.
I hovrättens lokaler finns en lunchrestaurang som är öppen för allmänheten. Hovrätten har en fast säkerhetskontroll i entrén till Wrangelska palatset. Läs mer om hur du hittar till hovrätten, våra öppettider och annat som kan vara bra att veta inför ditt besök.

Stöd till brottsoffer och vittnen

Om du är brottsoffer eller vittne och känner behov av stöd under rättegången eller har frågor rörande din inställelse kan du läsa mer om vittnesstöd vid Svea hovrätt här.

Ersättning till parter och vittnen

Som part eller vittne kan du ha rätt till viss ersättning för att du har deltagit under en rättegång. Läs mer om ersättning till parter och vittnen här.

I menyn till höger hittar du länkar till Sveriges Domstolars webbplats. Här hittar du mer information till parter och vittnen. Här hittar du även information om möjligheterna att få rådgivning och rättshjälp samt hur rättegången m.m. går till i hovrätten.

Riktlinjer 

Riktlinjer för sakframställning och framläggande av bevisning i brottmål. Hämta dokumentet här.

Riktlinjer för sakframställning och framläggande av bevisning i dispositiva tvistemål och familjemål. Hämta dokumentet här.
Senast ändrad: 2019-05-27

Ytterligare information

På Sveriges Domstolars webbplats finns ytterligare information till dig som är brottsoffer, vittne eller åtalad.

Till dig som är brottsoffer.

Till dig som är vittne.

Till dig som är åtalad.

Till dig som söker rådgivning eller rättshjälp.

Så går rättegången till

Vill du veta mer om hur rättegången går till i hovrätten läs mer här.

Besök också gärna Rättegångsskolan, en webbaserad utbildning som Brottsoffermyndigheten har tagit fram.